1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Turcas Petrol`ün kurumsal yönetim uyum notu arttı

Turcas Petrol`ün kurumsal yönetim uyum notu arttı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Şirketinin kurumsal yönetim uyum derecelendirme notu 8.75'ten 9.09'a  (10 tam puan üzerinden) yükseldi.Turcas Petrol...

Turcas Petrol`ün kurumsal yönetim uyum notu arttı

Enerji Günlüğü - Turcas Petrol A.Şirketinin kurumsal yönetim uyum derecelendirme notu 8.75'ten 9.09'a  (10 tam puan üzerinden) yükseldi.

Turcas Petrol A.Ş. bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. (Kobirate) tarafından, 2014 yılı itibariyle Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme metodolojisine uygun olarak yapılan yıllık değerlendirme çalışması sonucunda Şirketin Kurumsal Yönetim Uyum Derecelendirme Notunun 8.75'ten 9.09'a  (10 tam puan üzerinden) yükseltildiğini duyurdu.

Ana Başlıklar halinde derecelendirme çalışmasına bakıldığında; Pay Sahipleri bölümü 90.84, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık bölümü 91.89, Menfaat Sahipleri bölümü 90.81 ve Yönetim Kurulu bölümü 90.21 puan (100'er tam puan üzerinden) olarak değerlendirildi.

Şirket, önümüzdeki yıllarda da gerekli ilave iyileştirmeleri yaparak Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumunu daha da üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Kurumsal Yönetim Derecelendirmesine ilişkin Kobirate'in hazırlamış olduğu detaylı rapor Şirketin internet sitesinde (www.turcas.com.tr ) kamuoyunun bilgisine sunulacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler