1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Turizmciler güneş için teşvik bekliyor

Turizmciler güneş için teşvik bekliyor

Ortalama bir otelin yaklaşık 100 konutun kullandığı enerjiyi tükettiğini belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizmde güneş enerjisi...

Turizmciler güneş için teşvik bekliyor

Enerji Günlüğü - Ortalama bir otelin yaklaşık 100 konutun kullandığı enerjiyi tükettiğini belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık, turizmde güneş enerjisi santrallerinin devreye girmesi için teşvik beklediklerini söyledi. 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, tüm dünyada çevreyle ilgili çeşitli duyarlılık çalışmalarının her geçen gün arttığını söyledi. Turizmin çevre kirliliğinin korunmasında çok önemli bir sektör olduğunu ifade eden Ayık, “Otellerin teknoloji kullanımı açısından dünyada birinci sıradayız. Kendi enerjisini kendi üreten bir ülke olarak ilk sıralara ulaşmak da bizim elimizde. Enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji çalışmalarını bir ürüne dönüştürmeliyiz. Bu anlamda yerel yönetimlerin alacakları kararla tüm elektrik enerjimizi yenilenebilir enerjiyle elde edeceğimiz bir proje haline getirebiliriz” diye konuştu. 

“TEŞVİK ÖZENDİRİCİ OLMALI”

Son yıllarda özellikle Antalya’da turizm yatırımcılarının yenilenebilir enerjiye yöneldiğine de dikkati çeken Ayık,  şunları ekledi: “Korkuteli, Burdur Bucak’ta güneş tarlası açan turizmci arkadaşlarımız var. Bir otel neredeyse 100 konutun kullandığı enerjiyi tüketiyor. Turizmde güneş enerjisi santrallerinin devreye girmesini sağlamalıyız. Bu anlamda kamu tarafının bir takım teşvikleri devreye sokması gerekiyor. Bu bilincin oluşması için özendirici bir teşvik bekliyoruz”.

“GÜNEŞ VE RÜZGAR DOSTUMUZ” 

Güneş enerjisi kullanımının artması adına birebir turizmciye yönelik bir teşvik yapılırsa, hem doğanın korunması hem de enerjide dışa bağımlılığın önüne geçileceğini vurgulayan Ayık şunları söyledi: 

“Karbon salınımının azalması adına ya da hidroelektrik santrallerin yarattığı doğa erozyonunun yaşanmaması için güneşe ve rüzgara yönelmeliyiz. Bunun en önemli ayaklarından biri de turizmdir. Ülkenin görünen yüzüyüz. Yenilenebilir enerji kullanımı aynı zamanda bir destinasyon aracıdır. Biz üzerimize düşen görevi yaparak federasyon olarak doğa dostu yeşil yıldızlı otellerimizi oluşturduk ve 2023 yılına kadar ülke genelindeki tüm otellerimiz yeşil yıldıza sahip olacak. Bu doğa ve çevre duyarlılığı açısından ülkemiz adına çok önemli bir adım.” 

Enerji Günlüğü - Antalya 

Önceki ve Sonraki Haberler