1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akım ve Akkuyu Nükleer projeleri dordurulabilir

Türk Akım ve Akkuyu Nükleer projeleri dordurulabilir

Enerji Günlüğü – Rusya ile yaşanan uçak düşürme gerginliği nedeniyle Türk Akım doğal gaz boru hattı projesinin ve Akkuyu Nükleer Santrali inşaasının...

Türk Akım ve Akkuyu Nükleer projeleri dordurulabilir

Enerji Günlüğü – Rusya ile yaşanan uçak düşürme gerginliği nedeniyle Türk Akım doğal gaz boru hattı projesinin ve Akkuyu Nükleer Santrali inşaasının dondurulabileceği ifade edildi.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türkiye'ye uygulanacak kısıtlamalar çerçevesinde Türk Akım doğal gaz boru hattı projesinin ve Akkuyu Nükleer Santrali inşaasının dondurulacak veya iptal edilecek projeler arasında yer alabileceğini söyledi.

Ulyukayev, "Türk Akım'ın diğer projelerden farkı yok. Diğer tüm projeler gibi özel ekonomik tedbirlere konu olabilir. Akkuyu için de durum aynı" diye konuştu.

Ulyukayev, bakanlıkların Türkiye'ye uygulanacak kısıtlamalar konusunda önerilerini 2-3 gün içinde hazırlayacaklarını belirtirken, bir soru üzerinde Ulaştırma Bakanlığı'nın Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşlara yasak getirilmesi de gündeme getirebileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler