1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türk Akımı, Paris`te halka sunulacak

Türk Akımı, Paris`te halka sunulacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı, Fransa'da düzenlenecek Dünya Doğalgaz Konferansı etkinliğinde halka sunulacak.Türk Akımı Açık Deniz Boru Hattı projesi,...

Türk Akımı, Paris`te halka sunulacak

Enerji Günlüğü - Türk Akımı, Fransa'da düzenlenecek Dünya Doğalgaz Konferansı etkinliğinde halka sunulacak.

Türk Akımı Açık Deniz Boru Hattı projesi, 1-5 Haziran 2015 tarihleri arasında Paris Expo, Port de Versailles’de düzenlenecek World Gas Conference etkinliğinde (Dünya Doğalgaz Konferansı) halka sunulacak.

Türk Akımı standını ziyaret edecek (1. Pavilion, F58 no.’lu stand) konferans katılımcıları, projenin Avrupa enerji güvenliğine sağlayacağı önemli katkı başta olmak üzere proje hakkında detaylı bilgiler edinebilecek. Ziyaretçiler, açık deniz boru hattı inşaatlarında kullanılan teknolojilerin ve boru döşenmesi süreçlerinde kullanılan özel gemiler hakkında bilgi edinmenin yanı sıra, doğalgazı enerji kaynağı olarak kullanmanın faydalarını öğrenme fırsatına sahip olacak.

Sektörün en önemli etkinliği olarak bilinen World Gas Conference (WGC – Dünya Doğalgaz Konferansı), enerji üretiminin doğa, depolama, taşıma, dağıtım ve tüketim üzerindeki etkisi gibi doğalgaz sektörü ile ilgili birçok konuyu gündeme getiriyor.

TÜRK AKIMI PROJESİ

Gazprom ve Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) arasında Karadeniz’den geçen ve toplam 63 milyar metre küp (mmk) kapasiteye sahip Rusya’dan Türkiye’ye yönelik bir doğalgaz boru hattı inşa edilmesi için mutabakat zaptı 1 Aralık 2014 tarihinde imzalandı. Yeni boru hattı, Rusya kıyısında bulunan Anapa kentindeki Russya kompresör istasyonundan başlayarak, Türkiye’de İstanbul’a 100 kilometre uzaklıktaki Kıyıköy civarında karaya çıkacak. Bu noktadan itibaren boru hattı, Lüleburgaz’a, oradan da hattın Türkiye-Yunanistan sınırındaki bitiş noktası olan İpsala’ya kadar devam edecek.

TÜRK AKIMI AÇIK DENİZ BORU HATTI

Türk Akımı Açık Deniz Boru Hattı, Karadeniz’den geçen ve her biri 15,75 mmk kapasitesine sahip olan dört paralel boru hattından oluşacak. Açık deniz boru hattı, Hollanda merkezli iştirakı olan South Stream Transport B.V. şirketin desteğiyle Gazprom tarafından yürütülüyor. Stream Transport B.V. şirketi, daha önce 2014 Aralık ayında iptal edilen Güney Akım Açık Deniz Boru Hattı projesini yürütüyordu. Türk Akımı, Güney Akım proje güzergahını ağırlıkla takip edecek. Geçtiğimiz Mayıs ayında, Güney Akım projesi kapsamında üretilen boruları kullanmak üzere İtalyan Saipem firmasına yeni boru hattın inşasına başlamak için talimat verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler