1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım 2’ye Bulgaristan da talip

TürkAkım 2’ye Bulgaristan da talip

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, TürkAkım’ın Avrupa’ya gaz taşımak üzere inşa edilecek ikinci ayağı olan TürkAkım 2 boru hattı projesine yatırım...

TürkAkım 2’ye Bulgaristan da talip

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, TürkAkım’ın Avrupa’ya gaz taşımak üzere inşa edilecek ikinci ayağı olan TürkAkım 2 boru hattı projesine yatırım yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Yunanistan’ın TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın Yunan topraklarından diğer AB ülkelerine uzatılması konusunda AB ile görüşme halinde olduklarını açıklamasının ardından Bulgaristan da projeye talip oldu. Bulgaristan’ın Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım 2 projesi teklifine katılmayı değerlendirdiği bildirildi. Alman DW televizyonunun haberine göre Bulgaristan Enerji Bakanlığı, projeye 1,4 milyar euro (1,6 milyar dolar) yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirdi. 

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev'in gelecek hafta bu ülkeye gideceği ve boru hattını görüşmesi beklendiği ifade edildi. Ancak bunun tamamlanmasının, Avrupa Komisyonu da dahil gerekli makamların onayına bağlı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler