1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım denizde 700 km ilerledi

TürkAkım denizde 700 km ilerledi

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak olan TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın deniz bölümünde...

TürkAkım denizde 700 km ilerledi

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Karadeniz’in derinliklerinden Türkiye’ye ulaştıracak olan TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın deniz bölümünde 700 km’den fazla boru döşendi.

Rusya’nın kamu doğal gaz şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmının 700 kilometreden fazlasının tamamlandığını söyledi. 

Sputnik'in haberine göre, Türk Akımı boru hattının inşası hakkında bilgi veren Miller, projede deniz altından geçen iki kolun 700 kilometreden fazlasının inşa edildiğini belirtti. 

Boru hattını deniz tabanına döşeyen Pioneering Spirit gemisi, Karadeniz’deki çalışmalarını sürdürüyor. Dünyanın en büyük inşaat gemisi olan Pioneering Spirit, 4 Kasım tarihinde Türkiye’nin Ekonomik Münhasır Bölgesi’ne giriş yapmış olup halihazırda 2191 metre derinlikte boru döşeme faaliyetine devam ediyor. Geminin boru döşeme hızı günde ortalama 4 kilometreye ulaşıyor.

TürkAkım, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştırmayı planlıyor. Doğalgaz boru hattının ilk ayağı Türk piyasası için, ikinci ayağı ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin doğalgaz temini için öngörülüyor. Her bir kolun kapasitesi yılda 15,75 milyar m3 olan hattın deniz bölümün inşaatı PAO Gazprom’un %100 iştiraki olan South Stream Transport B.V. şirketi tarafından gerçekleştiriliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler