1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın Bulgaristan üzeri AB’ye uzamasına çalışılıyor

TürkAkım’ın Bulgaristan üzeri AB’ye uzamasına çalışılıyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye TürkAkım’ın Avrupa’ya gaz taşımak üzere inşa edilecek ikinci ayağının Bulgaristan üzerinden olması için...

TürkAkım’ın Bulgaristan üzeri AB’ye uzamasına çalışılıyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Türkiye TürkAkım’ın Avrupa’ya gaz taşımak üzere inşa edilecek ikinci ayağının Bulgaristan üzerinden olması için bir plan üzerinde çalışıyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya ve Türkiye'nin TürkAkım doğalgaz boru hattının Bulgaristan üzerinden AB'ye uzanmasını öngören bir plan üzerinde çalıştığını söyledi. 

Putin, "Rusya ve Türkiye, Türk Akımı'nın Bulgaristan üzerinden AB'ye uzanmasını öngören bir plan üzerinde çalışıyor" dedi. 

Erdoğan ile yaptığı görüşmesinde projenin Bulgaristan’a uzanmasına itiraz etmediğini Bulgaristan’ın da bu konuda bir itirazı olmadığını belirten Putin, hat üzerinden Avrupa'ya yapılacak gaz sevkiyatının hacminin diğer güzergahların yoğunluğuna bağlı olacağını da kaydetti.

TürkAkım, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden doğrudan Türkiye’ye ve daha sonra Türkiye’nin sınır komşusu olduğu ülkelerin sınırına kadar ulaştırmayı planlıyor. TürkAkım boru hattı sistemini oluşturacak hatlardan ilkinin Türkiye’ye, ikincinin ise Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine doğalgaz tedarik etmesi öngörülüyor. Her bir hattın kapasitesi 15,75 milyar metreküp düzeyinde. İkinci hat için alternatifler arasında Yunanistan da bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler