1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın deniz kısmı halkın görüşüne açıldı

TürkAkım’ın deniz kısmı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Türkiye’ye ve buradan da Güney Doğu Avrupa ülkelerine aktarmak üzere kurulacak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın...

TürkAkım’ın deniz kısmı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Türkiye’ye ve buradan da Güney Doğu Avrupa ülkelerine aktarmak üzere kurulacak TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Kırklareli’de yapılacak deniz bölümüne ilişkin hazırlanan çevre raporu on günlüğüne halkın görüş ve önerilerine açıldı.

Kırklareli’nin Vize ilçesinde South Stream Transport B.V. tarafından yapılması planlanan TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesi-Deniz Bölümü projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı.

İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporu için görüş ve öneriler için on gün içerisinde Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek.

9.300.000.000 TL bedelli proje Türkiye-Bulgaristan MEB’i sınırı yakınındaki KP660 noktasından başlayıp Türkiye ana karasında Kırklareli ili Vize ilçesi Kıyıköy beldesinde inşa edilecek Alım Proje ile Terminali’nin çıkış noktasına kadar olan 2 adet boru hattı ve bir Alım Terminali’ni kapsıyor. Türkiye-Bulgaristan Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB) sınırı yakınındaki KP660’tan başlayarak Türkiye ana karasında Kırklareli ili Vize ilçesi Kıyıköy beldesinde inşa edilecek Alım Terminali’ne kadar 813 mm (32 inç) çaplı Karadeniz boyunca döşenecek yaklaşık 275 km uzunluğunda iki adet boru hattı inşa edilecek.

"TürkAkım Gaz Boru Hattı" her biri yıllık 15,75 milyar metreküp teknik tasarım kapasitesine sahip iki hattan oluşan yıllık maksimum 31,5 milyar metreküp teknik tasarım kapasitesine sahip. Rusya Federasyonu'ndan başlayan (Rusya Federasyonu'nun Krasnodar Bölgesi içerisindeki Russkaya kompresör istasyonundan) hat, Karadeniz üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin deniz kıyısındaki Alım Terminaline ve devamında Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin komşu devletleriyle olan sınırlarına kadar uzanacak. Rusya Federasyonu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne doğal gaz arzının yanı sıra Rus gazının Türkiye Cumhuriyeti üzerinden Türkiye Cumhuriyeti 'ne sınırı olan ülkelere transitini sağlamak amacıyla inşa edilen hat, deniz bölümü 1, deniz bölümü 2, kara bölümü 1 ve kara bölümü 2'den oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler