1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye-Bulgaristan doğalgaz boru hattı görüşülecek

Türkiye-Bulgaristan doğalgaz boru hattı görüşülecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Stoynev, iki ülke arasında kurulması amaçlanan doğalgaz...

Türkiye-Bulgaristan doğalgaz boru hattı görüşülecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ile Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Stoynev, iki ülke arasında kurulması amaçlanan doğalgaz boru hattı görüşmeleri için Bulgaristan'da bir araya geliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 24 Ocak 2014 tarihinde yapacağı Bulgaristan ziyareti öncesinde bir açıklama yapan Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, ülkesi ile Türkiye arasında doğalgaz boru hattı kurulması konusunda görüşmelerin başlayacağını belirtti.

Enerji alanında doğalgaz hattı bağlantılarının kendileri için önem arz ettiğini kaydeden Dragomir Stoynev, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Bulgaristan ile Türkiye arasında boru hattı konusundaki temasların başlayacağını vurguladı.

BULGARİSTAN GÜNEY AKIM İLE UCUZ GAZA ULAŞACAK

Rekabet yaratacak enerji gücüne sahip olmadan, rekabet edebilecek ekonomiye de sahip olunamayacağını ifade eden Stoynev, Güney Akım Projesi'ne de değinerek, projenin hayata geçmesi durumunda Bulgaristan’ın ucuz doğalgaza kavuşacağını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler