1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye, İran`a altın yaptırımı konusunda ABD ile görüşüyor

Türkiye, İran`a altın yaptırımı konusunda ABD ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'den gaz karşılığı altın alan İran'ın yaptığı altın ticaretini engellemeye...

Türkiye, İran`a altın yaptırımı konusunda ABD ile görüşüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'den gaz karşılığı altın alan İran'ın yaptığı altın ticaretini engellemeye dönük ABD yaptırımları konusunda Washington'la görüşme halinde olduklarını açıkladı.
TÜYAP'da düzenlenen 5. Madencilik, Maden Makine ve Ekipmanları, İş Makineleri Fuarı'nın açılışında gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Bir soru üzerine, ABD'nin İran'a değerli madenler konusunda uygulayacağı yaptırımlarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Yıldız şunları söyledi:
"Birleşmiş Milletler kararlarıbizi bağlar ama bir ülkenin yalnız tek taraflı olarak aldığı yaptırımlar hele hele Türkiye'nin menfaatine dokunuyorsa biz bunu tekrar bir değerlendirme ihtiyacı hissederiz. Türkiye'nin özellikle İran üzerine uygulanan yaptırımlarla ilgili gerek ham petrol gerekse doğal gaz teminiyle alakalı bu hassasiyette gösterdiği bir nezaket var. Aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanabilmesi bizim öncelik verdiğimiz konulardan bir tanesidir. Gerek doğal gaz gerek ham petrol gerekse madencilik alanında herhangi bir çatışma ve olumsuz durum oluşmayacağı kanaatindeyim. Çünkü bizler oluşturmuş olduğumuz stratejiler ve politikalar dahlinde davranıyoruz. Bu manada her hangi bir problem oluşmayacağı kanaatindeyim."
Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin ABD ile bu konuda görüşüp görüşmediğine yönelik bir soruya "Evet konuyla ilgili görüşüyoruz" cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler