1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye Rusya’ya doları bırakmayı teklif etti

Türkiye Rusya’ya doları bırakmayı teklif etti

Enerji Günlüğü - Türkiye, ABD ve AB yaptırımlarının ardından Rusya'ya dış ticarette ulusal para birimlerini kullanmayı teklif etti.Rusya Ekonomi ve...

Türkiye Rusya’ya doları bırakmayı teklif etti

Enerji Günlüğü - Türkiye, ABD ve AB yaptırımlarının ardından Rusya'ya dış ticarette ulusal para birimlerini kullanmayı teklif etti.

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanlığı basın servisinden yapılan açıklamaya göre, ABD ve AB yaptırımları ardından Türkiye Rusya'ya dış ticarette ulusal para birimlerini kullanmayı teklif etti.

Avustralya'da düzenlenen G20 Ticaret Bakanları zirvesine katılan Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev ile Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ikili görüşmesinden sonra basın servisinden yapılan açıklamada,"Türkiye Rusya'ya karşılıklı ödemelerde ulusal para birimlerine geçmeyi teklif etti" ifadesi kullanıldı.

ABD Rusya'ya mümkün olan en ağır etkiyi yapmak için geçen hafta ortasında ilk kez hedefi belli yaptırımlara gitti. Aynı gün AB de Ruya’ya uyguladığı yaptırımları genişlettiğini açıkladı.

ABD’nin açıkladığı yeni yaptırımlar Rosneft, Gazprombank, Novatek, VEB gibi Rusya'nın önemli enerji ve savunma şirketleri ile bazı büyük bankalarını da hedef alıyor.

Yeni yaptırımlar sonrasında Rus doğalgazına ihtiyacı olan ülkelerin çoğunun Rusya ile ticari ilişkilerde dolardan vazgeçmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler