1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye TANAP hisselerini özelleştirecek mi?

Türkiye TANAP hisselerini özelleştirecek mi?

Enerji Günlüğü - Azeri Turan haber ajansı 27 Şubat tarihinde yayınladığı haberde,  Türkiye'nin TANAP'taki BOTAŞ hisselerinin bir kısmını özelleştirmek...

Türkiye TANAP hisselerini özelleştirecek mi?

Enerji Günlüğü - Azeri Turan haber ajansı 27 Şubat tarihinde yayınladığı haberde,  Türkiye'nin TANAP'taki BOTAŞ hisselerinin bir kısmını özelleştirmek istediğini yazdı.

Habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 26 Şubat Çarşamba günü  yarı resmi Azeri Trend haber ajansına Türkiye'nin TANAP Projesi'nde sahip olduğu yüzde 20 hissesinin bir kısmını özelleştirileceği açıklamasını yaptığı ifade edildi. Bakan Yıldız'ın, "Türkiye'nin TANAP'ta sahip olduğu hisselerinin bir kısmının özelleştirilmesi zaten hükümetin gündeminde. konu önümüzdeki haftalarda netleşecek" dediği, ancak projedeki hangi hisselerin özelleştirileceği konusunda bir bilgi vermediği belirtildi.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Azeri Turan Ajansı'nın haberinde, "Bakan ve devletin diğer yetkililerinin daha önce her fırsatta Türkiye kamu kuruluşu BOTAŞ'ın sahip olduğu TANAP içindeki payın yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarılacağını söylüyorlardı" denildi. 

Haberle ilgili yapılan yorumlarda "Ne oldu da Türkiye TANAP ile ilgili tavrını tamamen değiştirdi?" sorusuna yanıt aranıyor. Masrafların arttığı ya da Türkiye'nin projenin ticari çekiciliğine ilişkin şüpheleri olduğu ihtimallerinin öne sürülebileceği, ancak masrafların artmadığı ya da projeye ilişkin şüphelerin dile getirilmediği vurgulanıyor.

TÜRKİYE AYRILIK KARTINI KULLANIYOR

Öte yandan Bakan Yıldız'ın aynı gün Ankara'da Enerji Zirvesi açılışında beklenmedik bir şekilde TANAP kamulaştırmalarının hızlandırıldığını ve Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na gönderildiğini söylediği de belirtilerek, Avrupa ile politik sorunları olan Türkiye hükümetinin Güney Gaz Koridoru'nun başarıyla uygulanması için ayrılık kartını oynamaya karar vermiş gibi göründüğünün altı çiziliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler