1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye TANAP`ı bir başka projeye yedirmeyecek

Türkiye TANAP`ı bir başka projeye yedirmeyecek

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin, TANAP'ı tehdit edecek başka bir gaz boru hattı projesi içinde yer alamayacağını söyledi.Enerji...

Türkiye TANAP`ı bir başka projeye yedirmeyecek

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin, TANAP'ı tehdit edecek başka bir gaz boru hattı projesi içinde yer alamayacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya-Türkiye arasına kurulacak yeni gaz boru hattının, Hazar gazını taşıyacak TANAP'a zarar verip vermeyeceğine ilişkin sorular üzerine, "TANAP bizim projemiz, onun tehdidi altında olacak bir projeye girmeyiz. Bu projeyle (yeni boru hattı) TANAP'ın pazarının zarar göreceğini sanmıyorum" dedi.

Türkiye'de ham petrol fiyatlarındaki düşüşten memnun olmayan tek kuruluşun TPAO olduğunu söyledi. Yıldız, "Yaklaşık 550-600 milyon dolar civarında bir gelirden oldular ama Türkiye şu an itibariyle 5,5 milyar dolar cari açığından kısıntı yaptı. Yani Türkiye açısından memnun olduğumuz ama TPAO açısından da biraz kendilerinin sıkıntılı olduğu bir ortam yaşıyoruz" diye konuştu.

TANER YILDIZ: TÜRK AKIMI YAPILABİLİR BİR PROJE

http://enerjigunlugu.net/yildiz:-turk-akimi-yapilabilir-bir-proje_11269.html

TANER YILDIZ TPAO'NUN YARIM MİLYAR DOLAR KAYBETTİĞİNİ AÇIKLADI

http://enerjigunlugu.net/yildiz:-tpao-yarim-milyar-dolar-kaybetti_11271.html

Önceki ve Sonraki Haberler