1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Türkiye Ukrayna’da kömür madenleri satın alacak

Türkiye Ukrayna’da kömür madenleri satın alacak

Türkiye Ukrayna’nın bu yıl özelleştirmeye çıkaracağı kömür madenlerini satın alacak. Türkiye ayrıca Ukrayna’da doğalgaz depolama...

Türkiye Ukrayna’da kömür madenleri satın alacak

Enerji Günlüğü - Türkiye Ukrayna’nın bu yıl özelleştirmeye çıkaracağı kömür madenlerini satın alacak. Türkiye ayrıca Ukrayna’da doğalgaz depolama tesislerini kiralayacak.

 

Ukrayna Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye’nin Ukrayna’nın özelleştirmeye çıkardığı kömür madenlerini satın alabileceğini söyledi. Russia Today sitesinde yayınlanan habere göre, 2 gün önce Türkiye’yi ziyaret eden Poroşenko, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna’daki özelleştirmeleri görüştü. Haberde Türkiye’nin Ukrayna’daki enerji kaynaklarının özelleştirmeleri ile yakından ilgilendiği vurgulanırken,  Türkiye’nin özellikle kömür madenleri ile ilgilendiği belirtildi. 

İRAN PETROLÜ TR ÜZERİNDEN  UKRAYNA'YA

Görüşmelere katılan Ukrayna yetkililerinden alınan bilgilere göre Ukrayna Enerji Bakanı Vladimir Demchishin ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Hazar ve İran doğalgazının Türkiye üzerinden Ukrayna’ya ihracatını da ele aldılar. 

UKRAYNA'NIN GAZ DEPOLARI 

Görüşmelerde Ukrayna, Türkiye’ye doğalgaz depolama tesislerini kullanıma açmayı da teklif ettiği söyleniyor. Ukrayna bütçe açıklarını kapatmak ve gelir elde etmek için büyük çoğunluğu enerji tesisleri olmak üzere 2016’da büyük bir özelleştirme hamlesi başlatacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler