1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye'de ilk dalga enerjisi pilot tesisi kurulacak

Türkiye'de ilk dalga enerjisi pilot tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Avustralyalı enerji şirketi CSG, Zonguldak'ta 25 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek pilot bir dalga enerjisinden elektrik üretim...

Türkiye'de ilk dalga enerjisi pilot tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Avustralyalı enerji şirketi CSG, Zonguldak'ta 25 hanenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek pilot bir dalga enerjisinden elektrik üretim tesisi kuracak.

Türkiye'de dalga enerjisinden elektrik üretimine yönelik önemli bir adım atılıyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Avustralya menşeli CSG Exploration and Production Services şirketine sundukları Zonguldak’a ücretsiz bir pilot dalga enerjisinden elektrik üretim tesisi kurma taleplerinin kabul edildiğini ve bu kapsamda şirketin  50 KW kurulu gücünde bir tesis kuracağını açıkladı. Böylece Türkiye'de dalga enerjisinin verimliliği ölçülebilecek. 

Zonguldak Valiliği, Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak İl Özel İdaresi,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve CSG Exploration and Production Services firması arasında imzalanacak mutabakat zaptı ile tarafların ortak sorumluluğunda Pilot Dalga Enerji Santrali kurulacak. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan imza töreninin ardından santralin kurulum çalışmalarına başlanacak.

Pilot tesiste üretilecek elektrikle Zonguldak Merkez'de yapımı süren Manolya Parkın tüm elektrik ihtiyacı karşılanarak Türkiye'de bu alanda bir ilk gerçekleștirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler