1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Türkiye'de yılda 32 bin kişi hava kirliliğinden ölüyor

Türkiye'de yılda 32 bin kişi hava kirliliğinden ölüyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de hava kirliliği nedeniyle her yıl 32 bin kişinin öldüğü ve 81 ilin 80’inin havasının Dünya Sağlık Örgütü...

Türkiye'de yılda 32 bin kişi hava kirliliğinden ölüyor

Enerji Günlüğü - Türkiye’de hava kirliliği nedeniyle her yıl 32 bin kişinin öldüğü ve 81 ilin 80’inin havasının Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre kirli olduğu belirtildi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu, Türk Toraks Derneği ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği tarafından 15 Ekim 2006 tarihinde SALT Galata’da “Nefes Alamıyoruz: Hava Kirliliği & İklim Değişikliği & Sağlık” başlıklı sempozyum düzenlendi.

Türk Toraks Derneği ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği başkanları Prof. Dr. Türkan Günay ve Prof. Dr. Fuat Kalyoncu sempozyumda yaptıkları değerlendirmede, Türkiye’de hava kirliliği nedeniyle her yıl 32 bin kişinin öldüğünü ve 81 ilin 80’inin havasının Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine göre kirli olduğunu belirtti.

GÖRÜNMEZ KATİL

Günay ve Kalyoncu “Türkiye’de her yüz bin ölümün 44’ü hava kirliliği nedenli” olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde trafik kazaları nedeniyle her yıl dört bin kişinin hayatını kaybettiğini düşünürsek hava kirliliğini Türkiye için de ‘görünmez katil’ olarak tanımlayabiliriz” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler