1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Türkiye’den nükleer güvenliğine 1 milyon Euro hibe

Türkiye’den nükleer güvenliğine 1 milyon Euro hibe

Enerji Günlüğü – Türkiye Avrupa Çernobil Bağış Fonu’na geri ödemesiz olarak 1 milyon Euro hibe etti. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa...

Türkiye’den nükleer güvenliğine 1 milyon Euro hibe

Enerji Günlüğü – Türkiye Avrupa Çernobil Bağış Fonu’na geri ödemesiz olarak 1 milyon Euro hibe etti. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Arasındaki Çernobil Bağış Fonu’na geri ödemesiz olarak 1 milyon Euro hibe etmesine İlişkin Hibe Anlaşması yürürlüğe girdi.

Sözkonusu karar, Başbakan Yardımcılığının 20/9/2013 tarihli ve 15211 sayılı yazısı üzerine, 28/3/2002 tarihli ve 4749 sayılı Kanunun 9 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 30/9/2013 tarihinde kararlaştırılmıştı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren karar Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Arasındaki Çernobil Bağış Fonu’na İlişkin Hibe Anlaşmasının imzalanmasını takiben gerçekleşti.

Hibe Anlaşmasına göre, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin Çernobil Bağış Fonu’na geri ödemesiz ve nakit olarak 1 milyon Euro hibe etme istemi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından kabul edilerek teyit edildi. Anlaşmaya Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası adına daNükller Güvenlik Dairesi taraf oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler