1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesi iki katına çıkacak

Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesi iki katına çıkacak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesini iki katına çıkaracak doğalgaz depo yatırımları için 10.5 milyar...

Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesi iki katına çıkacak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesini iki katına çıkaracak doğalgaz depo yatırımları için 10.5 milyar TL tutarında “stratejik yatırım teşvik belgesi” düzenledi.

Rusya ile yaşanan kriz, Türkiye için doğalgaz depolama yatırımlarını yeniden gündeme getirdi. Ekonomi Bakanlığı Tarsus'taki iki doğalgaz depo yatırımı için 10.5 milyar TL tutarında “stratejik yatırım teşvik belgesi” düzenledi.

Bu yatırımların tamamlanmasıyla 4 milyar metreküp ilave doğalgaz depolama kapasitesi oluşacak. Böylece yatırımlar tamamlandığında Türkiye’nin doğalgaz depolama kapasitesi iki katına çıkacak.

Tuz Gölü’nün altına yapılan ve Tarsus’taki projelerle birlikte yüzde 10’luk depolama hacmine ulaşılacak. Türkiye’nin günlük doğalgaz talebi, özellikle kış aylarında 240 milyon metreküpe kadar çıkabiliyor. Tüm doğalgaz ithalat kaynakları, 2 adet LNG tesisi de dahil, tam kapasite ile çalışması halinde 197 milyon metreküp doğalgaz girişi yapılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler