1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye`nin elektrik envanteri çıkarılacak

Türkiye`nin elektrik envanteri çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik sektörünün 2014 yılı envanterini çıkarmak için şirketlerden bilgi istedi.EPDK,...

Türkiye`nin elektrik envanteri çıkarılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik sektörünün 2014 yılı envanterini çıkarmak için şirketlerden bilgi istedi.

EPDK, Türkiye elektrik piyasasındaki kaynak dağılımını tespit etmek amacıyla 2014 yılına ilişkin, üretim, iletim ve dağıtım lisansı sahibi şirketlerden kurulu güç, kaynak türü, dış kaynağa bağımlılık, fiyat ve çalışan sayısı gibi bilgileri 10 Ocak 2015 tarihine kadar iletmelerini istedi.

EPDK tarafından yayınlanan 2014 Yılı Yurt İçi Kaynak Saptama Çizelgesine İlişkin Duyuru'da, elektrik piyasasında faaliyet gösteren (Üretim, İletim, Dağıtım) lisans sahibi tüzel kişilerce "2014 Yılı Yurt İçi Kaynak Saptama Çizelgesi"nin ilgili kısımlarının Aralık 2014 sonu itibariyle her lisans için ayrı ayrı doldurulması gerektiği belirtildi.

Temsile yetkili kişi/kişiler tarafından şirket kaşesiyle birlikte imzalanacak çizelgenin, ön yazı EK'inde EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına sunulması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler