1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’nin elektrik tüketimi yüzde 22 azaldı

Türkiye’nin elektrik tüketimi yüzde 22 azaldı

Türkiye’nin elektrik tüketimi, Covid-19 salgını nedeniyle geçen hafta bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında azaldı.

Türkiye’nin elektrik tüketimi yüzde 22 azaldı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin elektrik tüketimi, Covid-19 salgını nedeniyle geçen hafta bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında azaldı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı TEPAV'ın konu ile ilgili raporuna göre, Türkiye’nin elektrik tüketimi COVID-19 salgınının etkisiyle, 13 Nisan 2020 haftasında geçmiş haftalara göre daha fazla düşüş gösterdi. Elektrik tüketimi geçen hafta bir önceki yılın aynı haftasına göre yüzde 22 oranında azaldı. 

Verilerde 23 Mart haftasında yüzde 6, 30 Mart haftasında yüzde 11, 6 Nisan haftasında yüzde 17 olan azalış oranının giderek yükseldiği görüldü. 

3 AB ÜYESİ ÜLKE İLE KARŞILAŞTIRILDI

“COVID-19’un Ekonomiye Etkisinin Elektrik Tüketimi İle Takibi Bülteninde”, Türkiye’nin haftalık ve günlük elektrik tüketimi, seçili Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle karşılaştırmalı olarak ele alındı ve hafta içinde saat 08-18 arasındaki elektrik tüketimi incelendi. 

27 Mart 2020 itibarıyla en fazla sayıda aktif vakaya sahip üç AB ülkesi Almanya, İspanya ve İtalya’da ise halen geçen seneye oranla elektrik tüketimi daha düşük seviyelerde olsa da bir önceki haftaya kıyasla düşüş hızlarında iyileşmeler görüldü. Bir önceki hafta Almanya’da elektrik tüketiminde bir önceki yıla kıyasla yüzde 15’lik bir düşüş gözlemlenirken, 13 Nisan haftasında düşüş oranı yüzde 10’a geriledi. İspanya’da 13 Nisan haftasında düşüş oranı yüzde 29’dan yüzde 11’e, İtalya’da ise yüzde 33’ten yüzde 32’ye geriledi. Türkiye, karşılaştırılan ülkeler arasında, İtalya’dan sonra elektrik tüketiminde en fazla düşüş yaşayan ülke oldu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler