1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Enerji Günlüğü - Türkiye karasularında sondaj yapmak için yola çıkan Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Deepsea Metro 1 Çanakkale Boğazı’ndan geçti.Türkiye’nin...

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti

Enerji Günlüğü - Türkiye karasularında sondaj yapmak için yola çıkan Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Deepsea Metro 1 Çanakkale Boğazı’ndan geçti.

Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan ve adı ‘Fatih’ olarak değiştirilen derin deniz sondaj gemisi Deepsea Metro II ile birlikte TPAO tarafından kullanılacak ve Türkiye’nin ikinci aktif sondaj gemisi olacak olan ’Deepsea Metro-1’ saat 10.30 sıralarında Çanakkale önlerine ulaştı. Geçişi esnasında ‘TCG’ Heybeliada Firkateyni ile Sahil Güvenlik botlarının refakat ettiği gemi Marmara Denizi’ne doğru yol aldı. 

51 bin 283 groston ağırlığında 229 metre uzunluğundaki Deepsea Metro 1, 10 bin feete kadar sondaj yapabilecek. 262.5 milyon dolara satın alınan gemi, ekstra ekipmanla birlikte derinlik 12 bin feete kadar inebilecek. 

DÖNMEZ: VARSA MUTLAKA BULACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaparak, "Denizlerimizde şanlı bayrağımızı dalgalandıracak ikinci sondaj gemimiz Çanakkale Boğazı’nda... Hem kara hem de denizlerimizdeki yer altı kaynaklarımızı insanımızın hizmetine sunacağız. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Varsa mutlaka bulacağız!” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE'NİN 2. SONDAJ GEMİSİ TÜRKİYE SULARINA ULAŞTI

Önceki ve Sonraki Haberler