1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Türkmenistan`da bedava doğalgaz dönemine son

Türkmenistan`da bedava doğalgaz dönemine son

Enerji Günlüğü - Türkmenistan'da bu sene düzenlenen "Aksakallılar Kurultayından" doğalgazdan ücret alınması tavsiyesi çıktı. Toplantının açılış...

Türkmenistan`da bedava doğalgaz dönemine son

Enerji Günlüğü - Türkmenistan'da bu sene düzenlenen "Aksakallılar Kurultayından" doğalgazdan ücret alınması tavsiyesi çıktı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkmen lider Berdimuhamedov, son yıllarda yabancı yatırım 8,6 kat arttığına dikkat çekti. 

Türkmenistan Lideri Berdimuhamedov, günümüzde 42 milyar dolar değerinde bin 888 sanayi ve sosyal tesislerin inşaatının devam ettiğini söyledi . Bunun 13 milyar 300 milyonu Türkmen inşaat firmaları tarafından yapıldığını vurgulayan Berdimuhamedov, daha önce tarım ülkesi olan Türkmenistan'ın artık sanayi ülkesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Berdimuhmedov'un konuşmasının ardından delegeler israfın önlenmesi ve daha iyi hizmetin sunulması için bedava olan doğalgaz, elektrik ve sudan belirli ücret alınması yönünde tavsiyede bulundu. Önerileri dinleyen Berdimuhamedov, teklifleri değerlendireceklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler