1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TÜRKOTED: Fosil yakıtlı santrallerde hibrit çözümler geliştirilmeli

TÜRKOTED: Fosil yakıtlı santrallerde hibrit çözümler geliştirilmeli

Eneri Günlüğü - TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, Türkiye’deki bazı fosil yakıtlı enerji santrallerine CSP teknolojilerinin entegre edilebileceğini...

TÜRKOTED: Fosil yakıtlı santrallerde hibrit çözümler geliştirilmeli

Eneri Günlüğü - TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, Türkiye’deki bazı fosil yakıtlı enerji santrallerine CSP teknolojilerinin entegre edilebileceğini ve bu uygulamalarda verimliliğin en az yüzde 10 arttığını açıkladı.

24. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği (TÜRKOTED) özel oturumunda konuşan TÜRKOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, fosil yakıtlı santrallerin verimliliğini artırmak amaçlı CSP ile hibrit kullanımını önemli bulduklarını ifade etti.

EN AZ YÜZDE 10 VERİM ARTIŞI

Aydın, Türkiye’de çok fazla sayıda fosile dayalı santral olduğunu ve bunların bazılarının konum olarak CSP eklemeye çok uygun olduğunu kaydederek bu tür hibrit uygulamaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Aydın bu tür hibrit uygulamalarda santralin gücü ve konumuna bağlı olarak en az yüzde 10 verim artışı gözlemlendiğini de sözlerine ekledi.

Elektrik üretimine ilave olarak tek tek yerli katkıları artıran faktörlerden birinin kojenerasyon olduğunu belirten Aydın, TÜRKOTED olarak bu tür entegre sistemlerinin eklenmesini önemli bulduklarını ifade etti. Aydın ayrıca bunun için bir hibrit düzenlemesinin yapılması gerektiğini belirtti.

Sabiha Kötek - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler