1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TÜSİAD: Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeli yatırıma dönüştürülmeli

TÜSİAD: Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeli yatırıma dönüştürülmeli

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye'nin yüksek yenilenebilir enerji potansiyelinin yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

TÜSİAD: Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyeli yatırıma dönüştürülmeli

Enerji Günlüğü - TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, enerji sektöründe iklim değişikliğinin kritik bir konu olduğunu ve bu çerçevede Türkiye'nin yüksek yenilenebilir enerji potansiyelinin yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

ABD'nin dünya politikasına yön veren ünlü düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi ve Turkish Policy Quarterly dergisi işbirliğiyle, TÜSİAD evsahipliğinde değişen jeopolitik ortamda Türkiye ve komşu bölgelerinde enerji dinamiklerinin ele alındığı bir panel düzenlendi. "Türkiye'nin Enerji Ekseni" başlıklı toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle bağlantılı risklere son derece duyarlı bir ülke olduğunu belirterek, karbonsuz bir ekonomiye geçiş anlamında Türkiye’nin yüksek yenilenebilir enerji potansiyelinin yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. 

Kaslowski, iklim değişikliğiyle mücadelenin iş dünyasına yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, "İklim değişikliği düşük karbonlu bir enerji sistemine geçişi gerektirirken iş dünyasında birçok fırsatın da önünü açıyor. Türkiye gibi iklim değişikliğiyle ilgili risklere çok açık bir ülke olarak, sağlam bir altyapı yatırımı yapmamız gerekirken karbonsuzlaşmayı, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğini de önceliklendirmeliyiz. Bu bağlamda, enerji tedarik güvenliği düşük karbon perspektifiyle birlikte düşünülmeli. Türkiye'nin yüksek yenilenebilir enerji potansiyeli de bu doğrultuda yatırıma dönüştürülmeli." dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

Önceki ve Sonraki Haberler