1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Üç şirkete Tekirdağ`da 2 petrol işletme ruhsatı

Üç şirkete Tekirdağ`da 2 petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V şirketlerine Tekirdağ'da biri 5+15 yıllığına,...

Üç şirkete Tekirdağ`da 2 petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V şirketlerine Tekirdağ'da biri 5+15 yıllığına, diğeri 8+20 yıllığına olmak üzere iki adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. şirketlerinin müşterek petrol işletme ruhsatı başvurularını kabul etti.

Söz konusu şirketlerin, Tekirdağ Merkez İlçe sınırları içindeki ARİ/TGT-PIN-CBV/K/G18-b1-1 pafta numaralı 8.767 hektarlık saha için yaptıkları başvurunun şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 22 Kasım .2015 tarihli oluruyla Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. Şirketlerine sırasıyla %41.5, %18.5, %40 hisselerle 14.10.2015 tarihinden itibaren beş yıl süreylepetrol işletme ruhsatı verildi.

Kararda, sahanın mevcut rezerv durumu ve bu rezervde üretebileceği miktar dikkate alınarak verilen 5 yıl süreli ruhsatın, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre; öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının da kullandırılmasına karar verildi.

Aynı şekilde, Tekirdağ Merkez İlçe sınırları içindekiARİ/TGT-PIN-CBV/K/G18-b2 pafta numaralı 8.260 hektarlık sahaya ilişkin başvuruların da uygunluğu tespit edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı'nın oluru ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 22 Kasım 2015 tarihli oluruyla Thrace Basin Natural Gas Türkiye Corporation, Pinnacle Turkey Inc. ve Corporate Resources B.V. Şirketlerine sırasıyla %41.5, %18.5, %40 hisselerle 10 Eylül 2015 tarihinden itibaren 8 uyıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi.

İleride talep edilmesi ve şartları uygun bulunması halinde ruhsatın 20 yıllık süresinin kalan bölümü de kullandırılacak.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler