1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. UEDAŞ'dan Bursa'ya kütüphane

UEDAŞ'dan Bursa'ya kütüphane

Enerji Günlüğü - UEDAŞ, Bursa Orhaneli’nin Akalan Köyü’ne 4500 kitaplık kütüphane kurdu. Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ), 2014 yılında...

UEDAŞ'dan Bursa'ya kütüphane

Enerji Günlüğü - UEDAŞ, Bursa Orhaneli’nin Akalan Köyü’ne 4500 kitaplık kütüphane kurdu. 

Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ), 2014 yılında başlayan “Bi Kitap Daha Aydınlık Bi Hayat" projesiyle köy okullarına kütüphane kurmaya devam ediyor. Projenin son ayağında UEDAŞ, Bursa Orhaneli’nin Akalan Köyü’ne 4500 kitaplık kütüphane kurdu. 

Halkın da kitap bağışında bulunarak destek verdiği kitap kampanyası ile UEDAŞ, Orhaneli Akalan Köyü’ndeki Mehmet Asiye Eğitman İlkokulu’na 4500 kitaplık kütüphane kurdu, bilgisayar hediye etti. UEDAŞ, kütüphaneyi kurmadan önce okulun tadilatını da yaptı.

UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, sоsyаl sоrumluluk аnlаyışı ilе hаrеkеt еdеrеk bu yöndе prоjеlеr gеliştirmеyе devam ettiklerini belirterek, “Kış aylarında gerçekleştirdiğimiz kışlık giysi yardımını kapsayan “Kardeşim Üşümesin” projemiz için ziyaret ettiğimiz köy okullarındaki eksikleri gördük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda ihtiyacı olan köy okullarına kütüphane kurmaya karar verdik. İlk kütüphanemizi Keles’e bağlı Kıranışıklar Köyü İlkokulu’na, ikinciyi İnegöl Şipali İlkokulu’na kurduk. Bugün de Orhaneli Akalan Köyü’nde üçüncü kütüphanemizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

2016’da UEDAŞ’ın hizmet alanındaki Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da üç köy okuluna daha kütüphane yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler