1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ukrayna, Avrupa elektrik iletim ağına dahil oluyor

Ukrayna, Avrupa elektrik iletim ağına dahil oluyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Avrupa Elektrik İletim Sistemi İşleticileri Ağı'na (ENTSO-E) katılacak. Ukrayna bu nedenle elektrik şebeke sistemini modernize...

Ukrayna, Avrupa elektrik iletim ağına dahil oluyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna, Avrupa Elektrik İletim Sistemi İşleticileri Ağı'na (ENTSO-E) katılacak. Ukrayna bu nedenle elektrik şebeke sistemini modernize edecek.

Ukrayna'nın kamuya ait birleşik enerji şebekesi Ukrenergo, Ukrayna'nın Avrupa enerji sistemine giriş anlaşmasını imzaladı. Ukrenergo CEO'su Vsevolod Kovalchuk yaptığı açıklamada, "ENSTO-E'ye erişim anlaşması bugün Brüksel'de imzalandı. Yol haritası projesi halihazırda geliştirildi. Anlaşma bizim enerji şebekemizin modernizasyonu için tüm zorunlulukları içeriyor" dedi. 

Kovalchuk ayrıca, Avrupa enerji sistemine girişin komşu ülkelerle pazarları birleştirmeye olanak sağladığını ifade etti.

ENTSO-E, Avrupa Birliği ülkelerinin daha fazla şebeke entegrasyonu ile ortak bir iç elektrik piyasası modeli oluşturmak ve bu sayede enerjide arz güvenliğini artırmak, enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve kullanım verimliliğini en üst düzeye çıkarmak, çevre sorunlarını en aza indirmek ve şebekelerin enerji çeşitliliğini fırsata dönüştürmek amaçlarını gerçekleştirmek üzere kuruldu. Türkiye'nin de  ilk ve tek gözlemci üyesi olduğu Ağın, 36 ülkeden 43 İletim Sistemi İşleticisi üyesi bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler