1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna Rusya doğalgazında çark etti

Ukrayna Rusya doğalgazında çark etti

Enerji Günlüğü - Naftogaz, Gazprom'a kış dönemi gaz tedarik anlaşmasının uzatılmasını teklif etti.Kış paketinin bitim tarihi olan 1 Nisan'dan itibaren...

Ukrayna Rusya doğalgazında çark etti

Enerji Günlüğü - Naftogaz, Gazprom'a kış dönemi gaz tedarik anlaşmasının uzatılmasını teklif etti.

Kış paketinin bitim tarihi olan 1 Nisan'dan itibaren Rusya'dan doğalgaz alımını en aza indireceklerini veya durduracaklarını açıklayan Ukrayna çark etti. Ukrayna kamu enerji şirketi Naftogaz bir açıklama yaparak, Rus doğal gaz devi Gazprom'a kış dönemi doğal gaz tedarik anlaşmasının 1 Nisan 2016 tarihine kadar uzatılmasını önerdiğini bildirdi.

Naftogaz'dan yapılan açıklamada, kış dönemi gaz tedarik anlaşmasının uzatılması için Gazprom'a mektup gönderildiği belirtildi.

Rusya, ‘kış paketi' kapsamında Ukrayna'ya 1000 metreküp doğalgazı 100 dolarlık indirimle 329 dolardan satıyor.

Bu arada AB Komisyonu, AB, Rusya, Ukrayna arasında doğal gaz görüşmeleri için henüz yeni bir tarih belirlenmediğini ifade etti. Uluslararası basın ise görüşmelerin 13-14 Nisan'da Berlin'de yapılacağını öne sürüyor.

Ukrayna Enerji Bakanı Volodimir Demçişin, Ukrayna'nın şu anda Rusya'dan doğalgaz alımına ihtiyacı olmadığına inandığını ve 1 Nisan'dan itibaren alımı durduracaklarını veya çok az bir miktara indiriceklerini söylemişti.

UKRAYNA'DAN RUSYA'YA DOĞALGAZ AYARI

Önceki ve Sonraki Haberler