1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Rusya'ya açtığı doğal gaz tahkim davasını kazandı

Ukrayna, Rusya'ya açtığı doğal gaz tahkim davasını kazandı

Enerji Günlüğü – Ukrayna enerji şirketi Naftogaz, Rus kamu doğal gaz devi Gazprom ile olan al ya da öde anlaşması için Stokholm Tahkim Mahkemesi'nde...

Ukrayna, Rusya'ya açtığı doğal gaz tahkim davasını kazandı

Enerji Günlüğü – Ukrayna enerji şirketi Naftogaz, Rus kamu doğal gaz devi Gazprom ile olan al ya da öde anlaşması için Stokholm Tahkim Mahkemesi'nde açtığı 56 milyar dolarlık davayı kazandı. 

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz, Stockholm’de bulunan Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin Gazprom’un 2009-2017'ye ait “al ya da öde” kapsamında sağlanan doğalgaz satışından dolayı kendisinden talep ettiği toplam 56 milyar dolar alacak talebini reddettiğini açıkladı.

1,8 MİLYAR DOLARLIK TASARRUF

Naftogaz tarafından satın alınan doğalgaz fiyatının 2014 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 27 indirim ile bin metreküp birim fiyatının 485 dolardan 352 dolara düşmüş olduğu belirtilen açıklamada, sözleşmenin revizyonundan dolayı Naftogaz’ın 2014-2015 dönemindeki doğalgaz tedarikinden 1,8 milyar dolar tasarruf etmiş olduğu ifade edildi.

 

Gazprom ise Stokholm Tahkim Mahkemesi'nin 31 Mayıs 2017 tarihli kararına işaret ederek, bu karar gereği Naftogaz’ın 2 milyar doların üzerinde bir ödeme yapması gerektiğini kaydetti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler