1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna: Türk Akımı AB için bir tehdit

Ukrayna: Türk Akımı AB için bir tehdit

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu doğalgaz şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin Ukrayna ve AB için tehdit...

Ukrayna: Türk Akımı AB için bir tehdit

Enerji Günlüğü - Ukrayna kamu doğalgaz şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin Ukrayna ve AB için tehdit yarattığını söyledi.

Ukrayna 5. Kanal televizyonunda katıldığı yayında konuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Ukrayna kamu doğalgaz şirketi Naftogaz'ın Müdürü Kobolev, Türk Akımı'nın inşasının olumsuz etki yaratabileceğini ve projenin Ukrayna ve Avrupa Birliği (AB) için tehdit yarattığını söyledi.

Kobalev, "Bu proje Ukrayna için tabii ki bazı tehditler yaratıyor. Transit geçen doğalgazın bir kısmını hemen yitireceğiz. Proje Kuzey Akıma benziyor. Ukrayna üzerinden geçen ve Ukrayna ekonomisine kaynak sağlayan doğalgaz, Türk Akımı'nı kontrol eden şirkete gidecek" diye konuştu.

Türk Akımı'nın AB için de tehdit olduğunu öne süren Kobolev, "Bu proje, güney doğalgaz koridorunun bloke edilmesi için etkili bir araç olacağı için, tüm AB için de tehdit taşıyor" ifadesinde bulundu.

AB'YE SİYASİ İRADA ÇAĞRISI

AB'ye Türk Akımı'na tepki gösterme çağrısında bulunan Ukraynalı yetkili, "Bu durumda AB'nin duruşunun, Güney Akım'da olduğu gibi sert olacağını umuyoruz. AB, bu projeyi tamamen durdurabilir" dedi. Ukrayna'nın AB ile Türk Akımı konusunda görüşmelerde bulunduğu bilgisini veren Kobolev, "Türkiye ve Rusya derinde doğalgaz boru hattı inşası teknolojsine sahip değil. Bunu yalnızca yabancı şirketler yapabilir. Dolayısıyla eğer arzu edilirse, AB ve Batılı ülkeler, yaptırımlar yoluyla bu projeyi durdurabilir. Siyasi iradenin olması önemli" şeklinde AB'ye çağrıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler