1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna ve Rusya doğalgaz borcuna acil çözüm arıyor

Ukrayna ve Rusya doğalgaz borcuna acil çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Naftogaz Başkanları Ukrayna’nın biriken doğalgaz borçlarına acil çözüm arayışı için bir araya geldi.Gazprom tarafından...

Ukrayna ve Rusya doğalgaz borcuna acil çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Gazprom ve Naftogaz Başkanları Ukrayna’nın biriken doğalgaz borçlarına acil çözüm arayışı için bir araya geldi.

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Rus doğalgaz tekeli Gazprom'un CEO'su Alexey Miller, Ukrayna devlet gaz şirketi Naftogaz'ın CEO'su Andrey Kobolev ile dün Moskova'da görüşerek Ukrayna’nın borçlarına ilişkin acil çözüm bulma konusunu ele aldılar.

Miller ile Kobolev arasında gerçekleşen çalışma toplantısında esas olarak Naftogaz'ın Rusya'dan gaz alımından biriken borçlarına acil çözüm bulunması üzerinde duruldu. Gazprom’un açıklamasına göre Naftogaz'ın Mart ayındaki gaz alımları da dahil olmak üzere 2,2 milyar doların üzerinde borcu bulunuyor.

Ayrıca toplantıda, Ukrayna doğalgaz tesislerinin çalışma kapasitelerinin azalmasından duyulan büyük endişe dile getirilerek, Ukrayna’nın Avrupa’ya aktarımındaki sorumluluklarını aksatmamak ve önümüzdeki kış aylarında talebi karşılayabilmek için Naftogaz’ın hemen bunu takviye etmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler