1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna’nın Avrupa’dan doğalgaz ithali artıyor

Ukrayna’nın Avrupa’dan doğalgaz ithali artıyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna bu yılın Haziran ayında Polonya ve Macaristan’dan aldığı doğalgaz miktarınıbir önceki yılın aynı dönemine göre %...

Ukrayna’nın Avrupa’dan doğalgaz ithali artıyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna bu yılın Haziran ayında Polonya ve Macaristan’dan aldığı doğalgaz miktarınıbir önceki yılın aynı dönemine göre % 20 arttırarak 329.3 milyon metreküp olarak gerçekleştirdi.

Ukrayna enerji şirketi Ukrtransgaz yayınladığı bir açıklamada Ukrayna’nın Haziran ayı içinde Avrupa’dan doğalgaz ithalinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında arttığını belirtti. Geçen yıl Haziran ayında 262.3 milyon metreküp olarak gerçekleşen doğalgaz ihracatı bu yıl 329.3 milyon metreküp olarak gerçekleşti.

Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan doğalgaz krizi karşılıklı hamlelerle devam ediyor. Salı günü bir Rus yetkilinin Ukrayna’nın kendi rezervlerini bitirdikten sonra Rusya’nın doğalgazını çalmaya başlayacağını söylemesi üzerine Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Prodan bu iddiayı kesin bir dille reddetti.

Ukrayna Rusya ile olan borç gerginliği nedeniyle enerji bağımlılığını azaltmak istiyor ve Avrupa ile ilişkilerini daha da sıkı hale getirmek için çabalarını yoğunlaştırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler