1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi

Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi

Enerji Günlüğü - Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi 20-23 Aralık 2015 tarihleri arasında Yıldız Üniversitesi'nde (Beşiktaş-İstanbul) gerçekleştiriliyor.Hidrojen...

Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi

Enerji Günlüğü - Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi 20-23 Aralık 2015 tarihleri arasında Yıldız Üniversitesi'nde (Beşiktaş-İstanbul) gerçekleştiriliyor.

Hidrojen Teknolojileri Derneği'nden verilen bilgiye göre, Dernek tarafından Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi düzenlendi. Kongre, 20-23 Aralık 2015 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde gerçekleştirilecek.

Kongre ile hidrojen teknolojileri konusunda bilimsel, endüstriyel ve sosyal işbirliğinin sağlanması ve bu alanda sürdürülebilir bir koordinasyonun sağlanması hedefleniyor.

Hidrojen üretimi, temizlenmesi, depolanması, uygulamaları, modellenmesi, analizi, güvenliği ve stratejileri konularındaki çalışmaların ulusal düzeyde değerlendirilerek tartışılması, fikir alış verişinde bulunulması ve bu faaliyetlerin hayata geçirilmesine aracılık ve öcülük yapılması da Kongre'nin amaçları arasında.

Kendi alanlarında otorite kabul edilen dört davetli konuşmacının yer alacağı Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi'nde 70 adet bilimsel çalışma sunulacak.

Kongre'de sunulacak çalışmalar genel olarak şu başlıklar altında toplanıyor:

Yenilenebilir hidrojen üretimi ve teknolojileri,

Biyolojik hidrojen üretimi ve teknolojileri,

Termokimyasal hidrojen üretimi ve teknolojileri,

Elektrolitik hidrojen üretimi ve teknolojileri,

Fotokimyasal hidrojen üretimi ve teknolojileri,

Piroliz, gazlaştırma ve plazma hidrojen üretimi,

Hidrojen üretimi için mikroproses teknolojileri,

Hidrojen ayrıştırma teknolojileri,

Hidrojen temizleme teknolojileri,

Hidrojen depolama malzemeleri,

Hidrojen depolama teknolojileri,

Hidrojen uygulamaları ve teknolojileri,

Hidrojen yakıt pilleri,

Hidrojen iletimi, dağıtımı ve güvenliği,

Hidrojen stratejileri ve politikaları, Modelleme, enerji ve ekserji analizleri

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN HİDROJEN PANELİ

Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi'nin ikinci gününde (22 Aralık 2105), Türkiye'de hidrojen teknolojilerinin lokomotif gücü sayılan akademisyenlerin ve sanayicilerin konuşmacıları arasında yer alacağı üç oturumdan oluşan "Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında hidrojen teknolojilerinin rolü" konulu bir panel de gerçekleştirilecek.

3 gün sürecek Ulusal Hidrojen Teknolojileri Kongresi'nin çıktılarının Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşmasında özellikle enerji alanında ciddi katkılar sağlaması bekleniyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler