1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ulusal Marker yönetmeliğinde değişiklik

Ulusal Marker yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - Ulusal Marker Uygulaması yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yurt içinde pazarlanacak...

Ulusal Marker yönetmeliğinde değişiklik

Enerji Günlüğü - Ulusal Marker Uygulaması yönetmeliğinde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yurt içinde pazarlanacak akaryakıta ulusal marker eklenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. $1Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Petrol Piyasasında Ulusal Marker Uygulamasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yurt içinde pazarlanacak akaryakıta ulusal marker eklenmesine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Yönetmeliğin "Tanımlar" bölümünde yer alan "kaçak petrol" ibaresi, "kaçak akaryakıt" olarak değiştirildi.

Ulusal marker, yurt içinde pazarlanacak akaryakıta, rafineri çıkışında, gümrük girişinde, sanayide yan ürün olarak veya diğer şekillerde üretilen veya tasfiye edilmiş kaçak akaryakıttan teknik düzenlemelere uygun olan akaryakıta veya benzin türlerine harmanlanacak etanole ticari faaliyete konu edilmeden önce, ilgili lisans sahibi tüzel kişiler tarafından EPDK tarafından belirlenecek şart ve özellikte ve bağımsız gözetim firması nezaretinde eklenecek.

İlgili lisans sahibi tüzel kişiler; ulusal markerin eklenmesi sırasında can ve mal güvenliği ile çevre ve insan sağlığı açısından gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.

Ulusal marker kontrolünde bağımsız gözetim firmalarının yükümlülükleri, bu firmalara gözetim yetki belgesi verilmesi ve iptal edilmesine ilişkin usul ve esaslar EPDK kararı ile belirlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler