1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Uniper Avrupa’da kömür santrali çalışmalarına son veriyor

Uniper Avrupa’da kömür santrali çalışmalarına son veriyor

Çek enerji grubu EPH, Alman Uniper’in hisselerini de satın alarak Almanya’daki 900 MW’lık Schkopau kömür santralinin tek işletmecisi olacak.

Uniper Avrupa’da kömür santrali çalışmalarına son veriyor

Enerji Günlüğü -  Çek enerji grubu EPH, Alman Uniper’in hisselerini de satın alarak Almanya’daki 900 MW’lık Schkopau kömür santralinin tek işletmecisi olacak.

Çek enerji grubu EPH, yan kuruluşu Saale Energie'nin Uniper’ın % 58 hissesini satın aldıktan sonra, Almanya'daki Schkopau linyit yakıtlı elektrik santralinin tam kontrolünü ele alacağını açıkladı. 

Açıklamaya göre, yaklaşık 900 MW kapasiteli Schkopau Termik Santrali’nin yüzde 42 hissesine sahip olan Saale Energie, anlaşmanın Ekim 2021'den itibaren yürürlüğe girmesiyle Uniper’ın %58 hissesini de devralacak. Anlaşma Alman Rekabet Kurulu’nun onayına tabi.

Uniper yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin kömürden çıkış yasasını kabul etmesiyle Almanya’daki kömür yakıtlı elektrik üretimini aşamalı olarak sonlandırma yol haritası oluşturduklarını ve bu satışın da bu çerçevede şirketin portföyünü karbonsuzlaştırma yolunda atılmış önemli bir adım olduğu kaydedildi. Schkopau Santrali’nin devri ile Avrupa’da linyit yakıtlı elektrik üretimi çalışmalarının sonlanacağı da vurgulandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler