1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Üregen Enerji Ankara’da 5MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Üregen Enerji Ankara’da 5MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Üregen Enerji Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı 5MW’lık biyogaz tesisi ile hayvan atıklarını elektrik ve ısıya çevirecek.

Üregen Enerji Ankara’da 5MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Üregen Enerji Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı 5MW’lık biyogaz tesisi ile hayvan atıklarını elektrik ve ısıya çevirecek.

Ankara İli, Polatlı İlçesi, Tatlıkuyu Mahallesi Kızılkaş Mevkiinde, 39.595 m2’lik alan üzerinde Üregen Enerji Elektrik İnşaat Ticaret Ltd. Şti. tarafından 5 MW kapasiteli “Üregen Enerji Biyogaz Tesisi’nin kurulması planlanıyor.

PROJENİN DEĞERİ YAKLAŞIK 53 MİLYON LİRA

Yaklaşık 53 milyon lira değerindeki proje kapsamında Ankara İli, Polatlı İlçesi, Tatlıkuyu ve Çanakçı Mahalleleri başta olmak üzere çevredeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerleşimlerden toplanacak hayvansal (besi, süt ineği, tavuk dışkısı vb.) atıklardan biyogaz elde edilerek proses sonunda elektrik, ısı ile birlikte katı ve sıvı fermente ürün elde edilecek. İlave olarak az da olsa besleme menüsünü zenginleştirmek amacıyla çevrede mevcut tarımsal kaynaklı bitkisel atıklar (Hayvansal yem atıkları, sap, saman, mısır silajı ve tarım arazilerinde kalan bitki dokusu atıkları), meyve ve sebze işleme atıkları (hal atıkları ve meyve posası atıkları gibi), süt ürünleri endüstrisi atıkları (iade organik ürünler gibi), unlu mamul atıkları ve damıtma ürünleri gibi atıkları oluşturan alkolsüz ve alkollü içecek endüstrisi atıkları kullanılacak.

Tesiste, günde ortalama 22 saat çalışarak (8030 saat yıllık çalışma kapasitesi) 450 ton büyükbaş hayvan dışkısı, 52 ton tavuk dışkısı ve 24 ton tarımsal kaynaklı bitkisel atık bertaraf edilecek ve 5,0 MWe kurulu gücünde elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecek. Üretilen elektrik enterkonnekte şebekeye verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler