1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Urfa’ya 9.5 MW’lık GES

Urfa’ya 9.5 MW’lık GES

Enerji Günlüğü - Pirim Gıda tarafından Urfa’nın Birecik ilçesinde 9.5 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali kurulacak.Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi...

Urfa’ya 9.5 MW’lık GES

Enerji Günlüğü - Pirim Gıda tarafından Urfa’nın Birecik ilçesinde 9.5 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali kurulacak.

Pirim Gıda ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Şanlıurfa İli, Birecik İlçesi, Almaşar Köyü, Arat Dağı Mevkiinde 203.588,957 m2 ‘lik alanda 9.5 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

Proje bedeli 8.566.999 TL olarak belirlenen Güneş Enerji Santrali’nde 38.000 Panel, 20 kw gücünde toplam 500 adet inverter ekipmanları kullanılması ve üretilen elektriğin6 adet trafo şebekeleri vasıtasıyla dağıtım hatlarına verilmesiöngörülüyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Urfa Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler