1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Uzanlar`ın başvurusu kabul edildi, dava görülecek

Uzanlar`ın başvurusu kabul edildi, dava görülecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar'ın Türkiye aleyhine Stockholm'de yaptığı tahkim başvurusunun kabul edildiğini,...

Uzanlar`ın başvurusu kabul edildi, dava görülecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar'ın Türkiye aleyhine Stockholm'de yaptığı tahkim başvurusunun kabul edildiğini, davanın görüleceğini söyledi.

Taner Yıldız, medya mensuplarının sorularını cevaplarken, Uzanlar'ın Türkiye aleyhine Stockholm'de yaptıkları tazminat başvurusunun hatırlatılması üzerine, Uzanlar'ın daha önce açtığı 4 büyük tahkim davasını Türkiye'nin kazandığını hatırlattı.

Stockholm'deki son başvurunun, davanın kazanılıp kazanılmamasıyla değil, davanın kabul edilip edilmemesiyle ilgili olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Konu, Cem Uzan'ın yaptığı müracaatla beraber, Türkiye aleyhine açılan 2,5 milyar Euro'luk davanın kabul görüp görmeyeceğiyle alakalıydı. Bu dava kabul gördü. Bundan sonra dava görüşülmeye başlanacak demektir. Tahkim heyetinin objektivitesine, güvenilirliğine inancımız tamdır. Haklı olduğumuz konuda savunmamıza, tecrübeli kadromuzla beraber devam edeceğiz. Davanın görülme talebi 12 Haziran'da kabul edildi. Şu ana kadar ülkemiz lehine, haklı olduğumuz bir davada çalışıyor ve uğraşıyoruz. Haksız yere ne bir şahsın ne de bir hükmü şahsiyetin haklarının alınmasına taraf değiliz. 232 milyar dolar gibi, 12 yıl önce hükümetlerimizin iş başına geldiğindeki Türkiye'nin gayrisafi yurtiçi hasılası kadar bir miktar talep ediliyor bizden. Buna karşı hukuki mücadelemiz devam edecek. Tecrübeli bir hukuk bürosu ve kadroyla çalışıyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler