1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Valeura Energy Trakya'da doğalgaz satışına başladı

Valeura Energy Trakya'da doğalgaz satışına başladı

Enerji Günlüğü – Valeura Energy, Tekirdağ Banarlı’da bulunan Batı Gürgen -1 kuyusundan ilk doğalgaz satışını gerçekleştirdi.Kanadalı petrol ve...

Valeura Energy Trakya'da doğalgaz satışına başladı

Enerji Günlüğü – Valeura Energy, Tekirdağ Banarlı’da bulunan Batı Gürgen -1 kuyusundan ilk doğalgaz satışını gerçekleştirdi.

Kanadalı petrol ve doğalgaz üreticisi Valeura Energy, Tekirdağ Banarlı’da bulunan ve lisansın tamamı kendisine ait Batı Gürgen -1 kuyusundan ilk doğalgaz satışını gerçekleştirdi.

Yaklaşık on gündür doğalgaz üretimi yapılan kuyuda Osmancık formasyonundan günde yaklaşık 3 milyon feet küp doğalgaz çıkartıldı. 

ŞİRKETİN TÜRKİYE'DEKİ SATIŞLARI YÜZDE 60 ARTTI

Valeura Energy Başkanı Jim McFarland, Banarlı'daki bu gelişmenin Türkiye'deki satışlarını yüzde 60 oranında arttırdığını ve doğalgaz fiyatlarının da varil başına 40 Dolar'dan fazla seyrettiğini açıkladı. 

Sahadan çıkartılan gaz Valeura'nın da yüzde 40 hisseye sahip olduğu TBNG-PTI Ortaklığına satılıyor ve Banarlı'nın kuzeyindeki müşterilerine ulaştırılıyor.

Yaklaşık dört yıldır Türkiye’de petrol ve doğalgaz arayan şirket Ocak ayında sahada doğalgaz bulduğunu ve deneme sürecinde günlük 100 bin metre küp doğalgaz kapasitesine ulaşıldığını açıklamıştı. 

Valeura, geçtiğimiz yıl yine Trakya’da üç ayrı kuyuda doğalgaz bulmuş ve üretime başlamıştı. Valeura Enerji Trakya'da toplam 14 üretim-arama lisansının yüzde 40'lık payına, Edirne ve Banarlı'da da toplam 5 sahada lisansa sahip. Şirketin ayrıca Gaziantep'te de iki adet petrol arama lisansı bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler