1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Venezuela elektrik kesintisiyle karanlığa gömüldü

Venezuela elektrik kesintisiyle karanlığa gömüldü

Enerji Günlüğü - Venezuela’da dün akşam yaşanan elektrik kesintisi ülkenin tamamına yakınını karanlığa gömdü. Maduro hükümeti olayın muhalefetin...

Venezuela elektrik kesintisiyle karanlığa gömüldü

Enerji Günlüğü - Venezuela’da dün akşam yaşanan elektrik kesintisi ülkenin tamamına yakınını karanlığa gömdü. Maduro hükümeti olayın muhalefetin sabotajı olduğunu açıkladı.

Venezuela'nın büyük bir bölümüne elektrik sağlayan Simon Bolivar Hidroelektrik Santrali'nde meydana gelen arıza nedeniyle yerel saatle dün 16:00'da 23 eyaletten 22'sinde elektrik kesintisi yaşandı. Venezuela Elektrik Bakanı Luis Motta Dominguez, hidroelektrik santrale yapılan saldırıyla oluşan hasarın yaklaşık üç saat içinde giderileceği açıklamasını yaptı.

Venezuela'nın ulusal elektrik şirketi Corpoelec, Guri ismiyle bilinen Simon Bolivar Hidroelektrik Santraline sabotaj düzenlendiği, çalışmaların sürdüğü ve bunun hükümete karşı yürütülen savaşın bir parçası olduğu iddiasında bulundu.

MUHALEFET PROTESTO EDİYOR

Elektrik kesintisi nedeniyle başkent Caracas'ta metroların çalışmaması ulaşımın aksamasına yol açtı. İnsanlar cep telefonlarının ışıklarıyla yollarını bulmaya çalıştılar. Ayrıca başkentte bazı evlerin pencerelerine çıkan insanlar, tencere ve tavalara vurarak Maduro hükümetini protesto ettiler.

Muhalefet lideri Juan Guaido da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yemek yapması gereken bir anneye, makineye bağlı bir hastaya, çalışacak bir işçiye elektriksiz güçlü bir ülkede olduğumuzu nasıl söylersin?" dedi.

Venezuela'nın elektrik sistemi bir zamanlar Latin Amerika’nın en iyi sistemi iken yıllarca süren bakım ve yanlış yönetimle son derece zayıf bir konuma geldi. Muhalefet ve ABD, elektrik sistemine tahsis edilen devlet parasını üst düzey yöneticilerin yağmaladıklarını iddia ediyor. 

Hükümet ülkede elektrik faturalarını ayda sadece bir kaç dolar gibi son derece düşük bir düzeyde tutabilmek için sübvanse ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler