1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Venezuela güneş enerjisini kripto parasıyla finanse edecek

Venezuela güneş enerjisini kripto parasıyla finanse edecek

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parası ‘Petro’ ile güneş enerjisi projelerini finanse edecek.Venezuela Dış İşleri Bakanı...

Venezuela güneş enerjisini kripto parasıyla finanse edecek

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parası ‘Petro’ ile güneş enerjisi projelerini finanse edecek.

Venezuela Dış İşleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD yaptırımlarını aşmak ve ekonomisini toparlamak için çıkardıkları petrol rezervleri tarafından beslenen yeni dijital para birimi Petro ile hem ülke içinde hem de Karayip ülkelerinde güneş projelerini finanse edeceklerini duyurdu. 

Bakan, Karayip ülkelerine ucuz petrol yardımı olan Petrokarayip insiyatifinin güneş projeleriyle devam edeceğini de kaydetti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise Petrokarayip programı kapsamında 139 milyon dolar borcu da sileceklerini açıkladı.

Venezuela’nın Petro satışından 186,000 sertifika ile 5 milyar dolar para elde edildiği açıklandı. 

Öte yandan ABD Venezuela’nın dijital para birimi petro’yu yasakladı. Ayrıca Trump yönetimi ABD vatandaşı ve yerleşiklerinin ülkenin kamu petrol şirketi PDVSA ile her türlü işlem yapmasını da yasakladı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler