1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela kriptopara ‘Petro’ya Türkiye'den talep bekliyor

Venezuela kriptopara ‘Petro’ya Türkiye'den talep bekliyor

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parası ‘Petro’ya Katar, Türkiye, ABD ve Avrupa'dan talep bekliyor. Venezuela, kendi...

Venezuela kriptopara ‘Petro’ya Türkiye'den talep bekliyor

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parası ‘Petro’ya Katar, Türkiye, ABD ve Avrupa'dan talep bekliyor. 

Venezuela, kendi kriptoparası El Petro'nun satışına başladı. 100 milyon adet olarak çıkarılan El Petro'nun ilk etapta 82,4 milyon adedi satılacak. İhraç edilen bir El Petro 1 varil Venezuela petrolüne eşit olacak. "Petrocoin" ismiyle kendi kripto para birimini piyasaya sürerek kripto para ilan eden ilk ülke olmaya hazırlanan Venezuela hükümeti, 267 milyar dolar tutarındaki petrol rezervi ile destekleyeceği kripto parasına Katar, Türkiye, ABD ve Avrupa'dan talep bekliyor.

Venezuela Kriptopara Başmüfettişi Carlos Vargas, "Petronun işleme başlama süreci konusunda Salı günü birkaç açıklama yapılacak. Katar, Türkiye ve Ortadoğu'nun diğer bölgelerinden birçok yatırımcının, Avrupalı ve Amerikalılardan ilgi göstereceklerinden emininiz" diye konuştu. 

Venezuela hükümeti kriptopara petroya ilişkin tüm detayları henüz açıklamış değil. Hükümete bu konuda danışmanlık yapanlar, Petro’nun yüzde 38,4'ünü özel bir ihale ile yüzde 60 iskontolu satılmasını öneriyorlar.

Venezuela para birimi Bolivar değeri her geçen gün düşüyor ve ülkede gıda ve tıp gibi temel ihtiyaçlar sağlanamıyor. Venezuela pesosu ABD dolarına göre 2017 yılında yüzde 97 değer kaybetti. Ülkenin üreteceği sanal para birimiyle dış borçlarını ödemeyi hedeflediği belirtiliyor.

VENEZUELA’DAN PETROL DESTEKLİ KRİPTO PARA HAMLESİ

VENEZUELA PETROLE DESTEKLİ KRİPTOPARADA GÜN SAYIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler