1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela petrol teslimi için Çin’den süre isteyecek

Venezuela petrol teslimi için Çin’den süre isteyecek

Enerji Günlüğü - Ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçen Venezuela, Çin’e gerçekleştireceği petrol sevkiyatları için ek süre talep edecek.Venezuela...

Venezuela petrol teslimi için Çin’den süre isteyecek

Enerji Günlüğü - Ekonomik ve siyasi olarak zor bir dönemden geçen Venezuela, Çin’e gerçekleştireceği petrol sevkiyatları için ek süre talep edecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ülke'nin en önemli kreditörlerinden Çin'e gitti. Maduro, ziyaretin amacının ekonomik alanda yeni anlaşmalar yapmak olduğunu ifade etti. Maduro, Çin'deki temaslarında yeni kredi almak ve petrol nakliyeleri için ek zaman elde etmeye çalışacak.

Ayrıca iki ülkenin enerji şirketleri PDVSA ve CNPC petrol ve gaz sektörlerinde işbirliğini geliştirmek için daha fazla çaba harcayacaklarını açıkladılar.

Üretimdeki düşüş ve lojistik problemler nedeniyle Venezuela'nın Çin'e yaptığı ham petrol ihracatı Temmuz ayında son 8 yılın en düşük seviyesine geriledi. Petrol karşılığı borç programı çerçevesinde 2017 yılında Venezuela'dan Çin'e ham petrol ihracatı ortalama 435 bin varil/gün seviyesinde seyrederken 2018 yılında büyük bir gerileme yaşandı. Yine Temmuz ayında Venezuela, petrol üretimini artıracak projelerde kullanmak üzere Çin’den 5 milyar dolar tutarında kredi almıştı.

2017 yılında Venezuela Çin'in en büyük sekizinci tedarikçisi konumundayken dokuzuncu sıraya geriledi. 

VENEZUELA’NIN ÇİN’E HAM PETROL İHRACATI DÜŞTÜ

Önceki ve Sonraki Haberler