1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Venezuela petrole endeksli kripto parada gün sayıyor

Venezuela petrole endeksli kripto parada gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parasını birkaç gün içinde piyasaya çıkaracak. Venezulea "Petrocoin" ismiyle kendi...

Venezuela petrole endeksli kripto parada gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Venezuela hükümeti, petrol destekli kripto parasını birkaç gün içinde piyasaya çıkaracak. 

Venezulea "Petrocoin" ismiyle kendi kripto para birimini piyasaya sürerek kripto para ilan eden ilk ülke olmaya hazırlanıyor.Venezuela hükümeti, 267 milyar dolar tutarındaki petrol rezervi ile destekleyeceği kripto parasını birkaç gün içinde piyasaya çıkaracağını duyurdu. 

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez'in verdiği bilgiye göre "petro" adı verilen kripto para 5 milyar 342 milyon varil sertifikalı petrol tarafından desteklenecek. Rodriguez, kripto para petroyu uluslararası tedarikçilere bir ödeme mekanizması olarak kullanmayı planladıklarını ifade etti. 

Venezuela Ekonomi Bakanı ise ülke genelindeki ekonomik ablukadan kurtulmak için gerçekleştirilebilecek en mantıklı eylemin kripto para piyasasına katılmak olduğunu söyledi.

Venezuela para birimi Bolivar değeri her geçen gün düşüyor ve ülkede gıda ve tıp gibi temel ihtiyaçlar sağlanamıyor. Venezuela pesosu ABD dolarına göre 2017 yılında yüzde 97 değer kaybetti. Ülkenin üreteceği sanal para birimiyle dış borçlarını ödemeyi hedeflediği belirtiliyor.

VENEZUELA’DAN PETROL DESTEKLİ KRİPTO PARA HAMLESİ

Önceki ve Sonraki Haberler