1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Venüs Enerji`nin GES’i kapasite arttıracak

Venüs Enerji`nin GES’i kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Venüs Ges Enerji, Karaman'da kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 4.5 MW’a çıkaracak.Venüs Ges Enerji Ltd....

Venüs Enerji`nin GES’i kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Venüs Ges Enerji, Karaman'da kurmayı planladığı Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 4.5 MW’a çıkaracak.

Venüs Ges Enerji Ltd. Şti. tarafından Karaman İli, Merkez İlçesi, Yazılı (Göndere) Köyünde yapılması planlanan Güneş Enerji Santrali kapasite arttıracak. Şirket, 167 Parsel 8Parsel’ de 0,75 MWm ve 144 Ada 42 Parsel’ de 0,99 MWm olmak üzere toplamda 1,74 MWm güneş enerji santrallerine ilave olarak 0,75 MWm ve 1.98 MWm güneş enerji santrali ekleyecek. Böylece toplamda 4,47 MWm (4,5 MWe ) kapasiteye çıkılacak.

Kurulması planlanan 5 adet lisanssız elektrik üretim tesisinde toplamda 17.000 adet monokristalli fotovoltaik panel ve her biri 20 kW olan 200 adet evirici (invertör) kullanılacak. Projeden üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak.

KAPASİTE ARTIŞI PROJESİ İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Karaman Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler