1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Veri analizi enerji üretimini yüzde 6-8 arttırabilir

Veri analizi enerji üretimini yüzde 6-8 arttırabilir

Enerji Günlüğü - Veri analizlerinin petrol ve doğalgaz şirketlerinin üretimini yüzde 6 ila 8 oranında artırabileceği ifade edildi.Veri depolama ve yönetimi...

Veri analizi enerji üretimini yüzde 6-8 arttırabilir

Enerji Günlüğü - Veri analizlerinin petrol ve doğalgaz şirketlerinin üretimini yüzde 6 ila 8 oranında artırabileceği ifade edildi.

Veri depolama ve yönetimi şirketi NetApp'ın verinin petrol ve doğalgaz endüstrisine etkisini göstermek için yaptığı araştırmaya göre, veri analizlerinin petrol ve doğalgaz şirketlerinin üretimini %6-%8 oranında artırabilir ve sektördeki şirketlerin %63 oranında maliyet tasarrufu sağlayabilir.

Veri analizleri; jeolojik yapı, sondaj, yeni kuyuların birbirileri ile bağlantısı ve sondaj tekniklerin optimizasyonu ile ilgili değerlendirmelere yardımcı oluyor. Bain & Co.daha iyi veri analizlerinin petrol ve doğalgaz şirketlerinin üretimini %6-%8 oranında artırabileceği tahmininde bulunuyor. Bunun yanı sıra bulut veri yönetimi veri kümelerini merkezileştiriyor. Yerbilimciler, mühendisler ve iş dünyası aynı verileri kullanarak karar alıyor böylece iletişim kopukluklarının önüne geçilirken zamandan da tasarruf ediliyor.

Bulut sayesinde uzaktan yapılan görselleştirme ile kuyu bölgeleri ile uzak mesafelerdeki uzmanlar arasında daha hızlı ortak çalışma imkânı sağlanarak güvenlik, hız ve rezerv bölgeleri ile ilgili daha doğru kararların alınmasının yolu açılıyor. Kurumsal mobil çözümler ile petrol ve doğalgaz şirketleri maliyet tasarrufunu %63 ve üretimi %51 oranında artırıyor.

TEK BİR PETROL KUYUSU 15 TB'A KADAR VERİ ÜRETEBİLİR

Tek bir kuyu, haftada 15 terabayta kadar veri üretebilir. Dünya’da petrol nakli için yaklaşık 3,2 milyon kilometre uzunluğunda boru hattı bulunuyor. Bu miktar Dünya’nın etrafını 80 kez çevreleyecek seviyede. GE, petrol boru hatlarının her 50.000 kilometrede günlük 17TB veri üretebildiği tahmininde bulunuyor.

Ayrıca veri analizleri güvenliği en üst seviyeye çıkarıyor, ticareti kolaylaştırıyor ve çevre risklerini azaltıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler