1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Volkswagen’den elektrikli araç hamlesi

Volkswagen’den elektrikli araç hamlesi

Enerji Günlüğü - Alman otomobil markası Volkswagen, 70 milyar euro bütçe ile elektrikli araba ve elektrik depolama teknolojisi üretecek.Dünyanın en büyük...

Volkswagen’den elektrikli araç hamlesi

Enerji Günlüğü - Alman otomobil markası Volkswagen, 70 milyar euro bütçe ile elektrikli araba ve elektrik depolama teknolojisi üretecek.

Dünyanın en büyük araba üreticisi Alman Volkswagen (VW), petrol ve dizel yakıtlı araçların üretimini sonlandırmaya hazırlanan şirketler kervanına katılıyor. Volkswagen, 2030 yılına kadar tüm model 300 araçlarının elektrikli versiyonlarını üreteceğini açıkladı. Elektrikli araç bataryaları için 50 milyar euro ayıracağını belirten VW, 2025 yılına kadar da grup içinde 80 yeni elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Volkswagen CEO’su Matthias Mueller bbc’ye yaptığı açıklamada mesajı aldıklarını belirterek, müşterilerin temiz araç istediklerini ve insanların temiz hava solumak istediklerini kaydetti.

Volkswagen'in emisyon testlerinde hile yaparak 20 Avrupa Birliği ülkesinde tüketici yasalarını ihlal ettiği ortaya çıkmıştı.
 
Önceki ve Sonraki Haberler