1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VW elektrikli araç satışlarını arttıracak

VW elektrikli araç satışlarını arttıracak

Alman otomobil şirketi Volkswagen, 2026'dan itibaren tüm satışlarının dörtte birinin elektrikli araçlardan oluşacağını öngörüyor.

VW elektrikli araç satışlarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Volkswagen, 2026'dan itibaren tüm satışlarının dörtte birinin elektrikli araçlardan oluşacağını öngörüyor.

Volkswagen AG, elektrikli arabalar ve yazılımlar gibi "geleceğe yönelik teknolojilere" 5 yıl içinde 89 milyar avro harcamayı hedefliyor. Şirket 2026 yılından itibaren tüm araç satışlarının dörtte birinin elektrikli araçlardan oluşacağını öngörüyor.

Şirketin bu adımı Tesla'yla arasındaki teknoloji açığını kapatmak ve Toyota gibi rakiplerini de geride bırakmak için attığı kaydediliyor.

AVRUPA’DA 3 BATARYA FABRİKASI KURACAK

Öte yandan elektrikli araçlar için batarya üretmek amacıyla Almanya'nın Salzgitter kentinde faaliyetlerini sürdüren Volkswagen, Salzgitter'i Avrupa'nın batarya üretim merkezi yapacağını bildirdi. VW, Salzgitter şehrinde 2 milyar avroluk yatırımla batarya hücresi üretimi için 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği bir tesis kuracak. Tesisin tam konumu 2022'nin ilk yarısında belli olacak. Şirket, 2030 yılına kadar İspanya ve Doğu Avrupa'da 2 tesis daha açmayı planlıyor.

Güçlü bir batarya üretimi için Salzgitter'de 500 kişilik bir ekip ile çalışan Volkswagen, Salzgitter'de kurulacak fabrikanın üretimine 2025 yılında başlamasını hedeflediğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler