1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. VW ve EIT InnoEnergy’dan karbonsuz ulaşım ortaklığı

VW ve EIT InnoEnergy’dan karbonsuz ulaşım ortaklığı

Volkswagen ve EIT InnoEnergy, ulaşım sektörünün karbondan arındırılmasına katkıda bulunacak yenilikçi teknolojilerin ve iş modellerinin tasarlanması için ortaklık kurdu.

VW ve EIT InnoEnergy’dan karbonsuz ulaşım ortaklığı

Enerji Günlüğü - Volkswagen ve EIT InnoEnergy, ulaşım sektörünün karbondan arındırılmasına katkıda bulunacak yenilikçi teknolojilerin ve iş modellerinin tasarlanması için ortaklık kurdu.

Avrupa’nın enerji odaklı teknoloji yatırımcısı EIT InnoEnergy ve Alman otomobil şirketi Volkswagen AG, stratejik bir ortaklık duyurdu. Her iki şirket, kurdukları bu ortaklık kapsamında ulaşım sektörünün karbondan arındırılmasına katkıda bulunacak yenilikçi teknolojilerin ve iş modellerinin tasarlanması ve elektromobiliteye geçişi hızlandıracak ekonomik atılımlar gerçekleştirmesine yönelik inovasyon ve yatırım faaliyetleri planlıyor. Ortaklık neticesinde Volkswagen, EIT InnoEnergy'nin hissedarları arasına katılmış olacak.

Volkswagen ve EIT InnoEnergy’nin en az beş senelik bir iş birliği yapması planlanıyor. European Battery Alliance’da (EBA) da birlikte yer alan EIT InnoEnergy ve Volkswagen, uluslararası rekabete açık bir Avrupa batarya endüstrisinin geliştirilmesinde aktif bir şekilde rol almakta. Yıllık GSYİH katkısının 2025'ten itibaren 250 milyar Euro’ya ulaşması ve dört milyon doğrudan ve dolaylı iş fırsatı yaratması bekleniyor. İki şirket aynı zamanda İsveçli yeşil çelik üreticisi H2 Green Steel ve İsveçli pil şirketi Northvolt'un yatırımcıları olarak aynı vizyonu paylaşıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler