1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. VW'den elektrikli araçlara özel enerji tedarik şirketi

VW'den elektrikli araçlara özel enerji tedarik şirketi

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu, markaları için enerji tedarik edecek ve elektrikli arabalar için şarj hizmetleri verecek gruba...

VW'den elektrikli araçlara özel enerji tedarik şirketi

Enerji Günlüğü - Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu, markaları için enerji tedarik edecek ve elektrikli arabalar için şarj hizmetleri verecek gruba bağlı bir şirket kurduğunu bildirdi.

Volkswagen Grubu tarafından yapılan açıklamada, sürdürülebilir hareketlilik konusunda lider bir tedarikçi olma stratejik hedefinin bir parçası olarak, markaları için enerji ve elektrikli otomobillerin şarjına yönelik ürün ve hizmetler geliştirecek Elli Group GmbH isimli yeni şirketin kurulduğu belirtildi.

Adını İngilizce electric life (elektrik hayat) kavramının kısaltmasından alan Elli Group GmbH’nin merkezinin Almanya’nın başkenti Berlin’de olacağı kaydedilen açıklamada, şu anda şirketin 100 çalışanı olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Volkswagen markasının e-hareketlilikten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Ulbrich, yeni şirketin yenilenebilir kaynaklardan ve akıllı şarj çözümlerinden gelen enerjiyi müşterilere sunacağını belirterek, “Bu şekilde, mevcut müşterilerle bağları kuvvetlendirecek ve tamamen yeni müşteri gruplarına erişmek için önemli fırsatlar sunan stratejik ve son derece heyecan verici bir iş alanına giriyoruz” ifadesini kullandı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler